checkclipboardfFill 1google-plusinstagramPage 1ShapeShapePage 1youtube

De Warande

nieuwbouwproject 60tal appartementen in diverse bouwblokken

Het ontwerp van de 3 gebouwen is naar vorm, materiaalkeuze, enz bepaald volgens de omgevende context. Hier waren de positie in het park, de benadering vanuit de openbare weg en de oriëntatie bepalende factoren om de volumes te plaatsen.

Categorie woonontwikkeling
Beschrijving nieuwbouwproject 60tal appartementen in diverse bouwblokken
Locatie Aalter
Bouwheer Development Coördination Belgium
Architectuurwedstrijd laureaat
Ontwerp 2009
Uitvoering 2011-2013

Het ontwerp van de 3 gebouwen is naar vorm en materiaalkeuze bepaald volgens de omgevende context. Hier waren de positie in het park, de benadering vanuit de openbare weg en de oriëntatie bepalende factoren om de volumes te plaatsen.

BOUWBLOK 1 & 2
Blok 1 en blok 2 hebben een gelijkaardige vormgeving, blok 3 daarentegen heeft zijn eigen uitgesproken karakter. De 2 bouwblokken staan centraal in het park en worden dan ook frontaal geplaatst. Alle leefruimtes zijn georiënteerd naar de parkzijde. De erkers en terrassen bieden een 180° perspectief naar het park, naar de molen en de wijde omgeving. 

BOUWBLOK 3
Het derde bouwblok staat op de hoek van het terrein. Om toe te laten het uitzicht vanuit de appartementen optimaal te laten profiteren van het parkzicht wordt deze bouwblok lichtjes naar voren geschoven. Het programma omvat 25 luxe appartementen en evenveel ondergrondse parkeerplaatsen. Net zoals in het woonproject als geheel, met het park, werd er ook binnen het gebouw ingezet op de gemeenschappelijke ruimtes met een welness en een groene patio.

Verschillende types appartementen werden rondom de patio geschakeld. In het lijf werden appartementen voorzien met grote inpandige terrassen. De materialisatie in hout en de verspringingen in diepte geven het geheel een erg open en gevarieerde uitstraling. De sokkel, waarin de grondgebonden woningen en de welnessvoorzieningen werden gerealiseerd, en de dakverdieping met de penthouses wijken terug tegenover het lijf en worden voorzien in donkere baksteen.

Vanuit een heldere, ritmische gevelopbouw werd op een verfijnde manier een afwisseling van binnen- en buitenruimtes gecreëerd. Zo ontstaan mooie leefterrassen met grote privacy en een specifiek eigen zicht op het park en de omgeving. Samen met de groene patio zorgt dit voor verrassende perspectieven, zonnige appartementen en natuurlijk licht in de gemeenschappelijke circulatie.