checkclipboardfFill 1google-plusinstagramPage 1ShapeShapePage 1youtube

De Wijze Eik

masterplan en nieuwbouw school De Wijze Eik

Door middel van een centrale gaanderij wordt de scholensite leesbaar en toegankelijk. Het nieuwbouwvolume geeft de school een gezicht naar de straat en maakt een voorplein voor de buurt. 

Categorie school , publiek
Beschrijving ontwikkeling van masterplan voor schoolsite De Wijze Eik en de bouw van 10 lagere klassen, refter, sanitair en administratie
Locatie Eeklostraat, Mariakerke (Gent)
Bouwheer GO Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
Architectuurwedstrijd niet gegund
Ontwerp 2017

Het integreren van een fysiek centrale as maakt van de schoolcampus een gestructureerd geheel. Het nieuwe volume draait zich danig dat de school een gezicht krijgt naar de buurt met een voorplein voor kinderen, ouders, leerkrachten en bezoekers.

Een solide sokkel met grote nieuwe eetzaal die uitgeeft op het plein is drager van een ‘licht’ bovenbouw volume waar 8 klassen rond een leerstraat en vide georganiseerd zijn.