checkclipboardfFill 1google-plusinstagramPage 1ShapeShapePage 1youtube

Dual

inrichten van een casco kantoorgebouw voor Dual Verzekering

De uitdaging: een langs één zijde volledig beglaasd cascovolume met een moeilijke vrije hoogte  omvormen tot een open sfeervol zakenkantoor met ontvangstfaciliteiten.

Categorie kantoor
Beschrijving inrichten van een casco kantoorgebouw voor Dual Verzekering
Locatie Ten Briele, Brugge
Bouwheer Dual Verzekering bvba
Ontwerp 2014
Uitvoering 2014 - 2015

DE OPLOSSING
De hoogtebeperking laat NIET toe om de ruimte integraal in twee bouwlagen te organiseren.  Het programma van de opdrachtgever is de basis voor 3 soorten lokalen: lokalen met een privatief karakter maar ook lokalen met een zeer open karakter, en daarbij nog de utilitaire ruimtes.

Door het boven elkaar positioneren van de privatieve en de utilitaire lokalen in een L-vorm,  wordt het beschikbare volume voor meer dan de helft nuttig ingevuld. In de resterende L-vorm worden de open lokalen ondergebracht, waarbij de aanzienlijke vrije hoogte ten volle wordt ingezet.

De keuze voor een deels verticale opsplitsing zorgt ervoor dat de wat ongemakkelijke hoogte niet langer als storend wordt ervaren en de ruimtelijkheid vanuit diverse zichthoeken ANDERS wordt ervaren.

MATERIAALKEUZE - VERLICHTING
De uitgesproken witte wanden, open vides, en transparante glaspartijen zorgen voor ruimtelijke organisatie. Akoestiek en  onderhoudsvriendelijkheid liggen aan de basis voor de materiaalkeuze: een combinatie van geperforeerde gipskartonplaten,  keramische vloeren, ….. De zorgvuldig gekozen pendelarmaturen –schijnbaar (!)  willekeurig opgehangen – zorgen voor contrast en huiselijkheid. 

KUNST
In 2016 wordt een volgende stap gezet. De hoge witte rechterwand wordt integraal aangepakt door een jonge kunstenaar. De wedstrijdselectie is momenteel hiervoor lopende. Het kunstwerk zal een extra dimensie toevoegen aan de totale belevingsruimte.