checkclipboardfFill 1google-plusinstagramPage 1ShapeShapePage 1youtube

residentie Salvador

nieuwbouw meergezinswoningen met 4 appartementen en duplex

Optimaal ruimtegebruik voor kwalitatief wonen in opmerkelijke architectuur.

Categorie woonontwikkeling
Locatie Maalse Steenweg, Brugge
Bouwheer Metodo bvba
Ontwerp 2014
Uitvoering 2014-2015

Het bestaande café met bijgebouwen gelegen op een hoekperceel ter hoogte van de Maalse Steenweg en De Mote werd vervangen door een nieuw woonproject met een meergezinswoning en aansluitende duplexwoning. 

In totaal worden er 5 nieuwe woonentiteiten ondergebracht.

Hiervan werden 4 appartementen ondergebracht in het hoofdvolume ter hoogte van de Maalse Steenweg en een verhoogde duplexwoning langs De Mote met daaronder de 7 noodzakelijke parkeerplaatsen en een ruimte fietsenstalling op straatniveau. 

Een centrale gemeenschappelijke toegang en trappenkern met lift bedienen alle appartementen zodat die allen vlot en comfortabel bereikbaar zijn. Ook de duplexwoning is verbonden met deze trappenkern door middel van een passerelle. Door alle open buitenruimtes zoals parking, trappenkern en passerellen te voorzien van een transparante gevel ontstaat de samenhang in het volledige project.

De specifieke schikking van de bouwvolumes in functie van oriëntatie zorgt ervoor dat elke woning beschikt over een zuidgerichte private buitenruimte. De appartementen op de verdiepingen beschikken over een eigen zuidelijk georiënteerd balkon, bij het appartement op de gelijkvloerse verdieping is een tuin met terras voorzien en ook de woning achteraan heeft een zeer ruime ‘verheven’ daktuin met dakterras bovenop de parkeerplaatsen.