checkclipboardfFill 1google-plusinstagramPage 1ShapeShapePage 1youtube

woning DD

intern renoveren en nieuwe uitbouw van bestaande ééngezinswoning

Levenslang wonen met maximaal contact tussen woning en tuin. 

Categorie wonen
Beschrijving renovatie en uitbreiding van een ééngezinswoning
Locatie Sint-Andries, Brugge
Bouwheer particulier
Ontwerp 2016
Uitvoering 2018

De ruime eengezinswoning werd volledig gerenoveerd op de gelijkvloerse verdieping en aangepast aan de hedendaagse normen met een visie op levenslang wonen. De bestaande introverte leefruimte en prachtige tuin worden met elkaar in contact gebracht door middel van de nieuwe aanbouw met volledig beglaasde achtergevel. Hierdoor vloeien binnen en buiten naadloos in elkaar over en kan de volledige woning van veel natuurlijk licht genieten. In de nieuwe uitbouw werd de keuken maximaal op de tuin gericht met aansluitend de berging als overgang tussen de garage en tuin.  

Op de verdieping werd vooral ingezet op energetisch vlak, hier werden alle wanden aan de binnenzijde geïsoleerd en het bestaande schrijnwerk vervangen.