checkclipboardfFill 1google-plusinstagramPage 1ShapeShapePage 1youtube

woning M

nieuwbouw vrijstaande eengezinswoning

De fysieke relatie met de tuin wordt benadrukt doordat het zwembadgedeelte een insnijding maakt in de woning. Deze beweging naar binnen toe, versterkt tegelijkertijd het naar buiten brengen van de naastgelegen leefruimtes. 

Categorie wonen
Beschrijving nieuwbouw vrijstaande eengezinswoning
Locatie Oostkamp
Bouwheer particulier
Ontwerp 2008
Uitvoering 2008-2009

De bouwheer had de wens om in een prachtige groene omgeving na afbraak van de bestaande woonst een nieuwbouwwoning te realiseren met bijzondere aandacht voor het contact met de tuin en een doorgedreven geslotenheid naar de straatwand toe.

De inkom van de woning bevindt zich zoals in de bestaande toestand aan de straatzijde en biedt toegang tot de leefruimtes die op de tuin gericht zijn. De leefruimtes zijn open en met elkaar verbonden. Tussen de eethoek en de leeshoek wordt de continuïteit  onderbroken door een patio die een insnijding maakt  en het zwembad naar binnen laat stromen.

Op de verdieping situeren zich de slaapvertrekken en een open bureel/studie zone,  verbonden door een passerelle met vide, waardoor alle woonfuncties met elkaar zijn verbonden en als  één geheel kunnen beleefd worden.

Aandacht voor fijne detaillering in samenwerking met het ontwerpteam maakt van deze woning een perfect visitekaartje voor alle betrokken bouwpartners.