checkclipboardfFill 1google-plusinstagramPage 1ShapeShapePage 1youtube

woning O

ontwikkeling van een 3-gevelwoning

noordgerichte woning badend in zonlicht

Categorie wonen
Beschrijving nieuwbouw halfopen gezinswoning met garage
Locatie Assebroek, Brugge
Bouwheer particulier
Ontwerp 2014
Uitvoering 2015 - 2017

De nieuwbouwwoning is gelegen in een woonwijk te Assebroek. Het betreft een halfopen bebouwing waar de voorlijn deze van de buren diende te volgen en de totale diepte beperkt werd tot 15 m.

Gezien het zuiden zich aan de straatzijde bevindt, werd ervoor gekozen een woning te ontwerpen waar het zonlicht maximaal de woning kan binnendringen. Door het volume van de bureauruimte/speelruimte deels onder het maaiveld te plaatsen, komt het zonlicht langsheen de open traphal helemaal tot in de woonruimte. De woonruimte met open keuken kan op deze manier genieten van zon en maximaal zicht op de tuin. 

Op de 1e verdieping ontstaat hierdoor bijkomend een zuidelijk gericht dakterras in aansluiting op de traphal en de grote slaapkamer.