checkclipboardfFill 1google-plusinstagramPage 1ShapeShapePage 1youtube

woning VV

renovatie en uitbreiding vrijstaande woning

Woning krijgt speelse houten uitbreiding.

Categorie wonen
Beschrijving renovatie en uitbreiding vrijstaande woning
Locatie Knokke-Heist
Bouwheer particulier
Ontwerp 2010
Uitvoering 2011 - 2012
i.s.m. Interieurburo Lemayeur

INTERNE VERBOUWING
De bouwheer had de wenst om een aantal kleine ingrepen in de bestaande woning uit te voeren om de lichtkwaliteit van de praktijkruimte en de leefruimte te verbeteren. Bovendien was er de wens om de ruimtes onderling meer te connecteren

De ruime gang en de praktijkruimte werden één ruimte. De lichtkwaliteit in de praktijkruimte en de eetplaats werd verhoogd door de inbreng van 2 nieuwe raamopeningen in de voorgevel. 

UITBREIDING
De bestaande keuken diende vernieuwd en uitgebreid te worden. Verder was de wens om op de verdieping een gastenkamer met eigen badkamer en buitenruimte te creëren. De uitbreiding op de bestaande woning werd uitgevoerd in vertikaal houten latwerk. Het inpandig terras (gastenkamer) werd wit gepleisterd. De borstwering bestaat uit glas gecombineerd met twee schermen uit vertikale houten latten.