checkclipboardfFill 1google-plusinstagramPage 1ShapeShapePage 1youtube

CLT-woning VV

uitbreiden eengezinswoning met CLT-volume

Levenslang wonen met maximaal zicht op de tuin.

Categorie wonen , interieur
Beschrijving renoveren en uitbreiden van een bestaande ééngezinswoning
Locatie Sint-Andries, Brugge
Bouwheer particulier
Ontwerp 2015
Uitvoering 2017

De woning daterend vanuit de jaren ’40, is gesitueerd in een binnengebied in de rand van Brugge en is te bereiken via een fietsdoorsteek.

De bestaande woning is gekoppeld aan een tweede woning en bestaat uit 2 bouwlagen en een zolder. De structuur van de woning zelf werd behouden en gerenoveerd, van hieruit werd een uitbreiding met leefruimte, keuken, berging en overdekte autostaanplaats geconcipieerd allen verbonden door een gaanderij.

Er werd op de gelijkvloerse verdieping veel open ruimte voorzien, toch met de nodige privacy. De uitbreiding maakt heel speels verbindingen in de breedte met zowel binnen als buiten maximaal zicht op de prachtige tuin. De doorzichten zijn heel subtiel bedacht, zodat er voldoende geborgenheid kan zijn.