kantoorgebouw in CLT

Een architectuur die in het oog springt tussen de grotere industriële gebouwen lans de drukke weg.

Categorie bedrijfsgebouwen
Beschrijving bouwen van een CLT kantoorgebouw na afbraak bestaande woning
Locatie Brugsesteenweg, Hooglede
Bouwheer 2Design
Ontwerp 2016
Uitvoering 2016 - 2017
i.s.m. (herinrichting) Delphine Houthoofd

Het project betreft een nieuwbouw kantoorgebouw voor het reclamebureau 2Design. Het perceel is gelegen langs de Brugsesteenweg te Hooglede, op een zeer zichtbare locatie ten opzichte van een druk verkeerspunt op de ring. Het ontwerp vertrekt vanuit dit specifieke gegeven. Dit vertaalt zich in een architectuur die de visibiliteit gaat versterken. Het gebouw keert zich als het ware richting de brug en gaat een lichtbaken vormen die in het oog moet springen.

Er dient parking voorzien te worden aan de achterzijde van het perceel. De circulatie rondom en parkeerruimte achteraan het gebouw geeft echter aanleiding tot een beperkte footprint.  Op het eerste verdiep is gestreefd om toch het maximale oppervlak te benutten wat resulteert in een uitkragend volume achteraan.

Het gelijkvloers biedt ruimte aan klantenontvangst, showroom, sanitair en bergruimte. Pivoterende panelen functioneren als plaats om werk aan op te hangen en geven tegelijk de mogelijkheid vergaderruimtes visueel af te sluiten.  Op niveau één is de werkplek voor het reclamebureau met een keuken en terras. Er werd geprobeerd een open en flexibel plan te ontwerpen met een relatie tussen de etages door middel van een vide.

De constructie wordt uitgevoerd in CLT met drie uitgesproken CLT spanten. De CLT kwaliteiten worden uitgepuurd en zichtbaar gelaten in het interieur. Met als resultaat een warme en dynamische werkplek.