checkclipboardfFill 1google-plusinstagramPage 1ShapeShapePage 1youtube

woonproject Grintweg

bouwen van 3 energiezuinige eengezinswoningen

Het realiseren van drie geschakelde woningen met uitgebalanceerde lichtinval en ruimtelijkheid als uitgangspunt.

Categorie woonontwikkeling , wonen
Beschrijving bouwen van 2 rijwoningen en 1 halfopen bebouwing
Locatie Zandvoorde - Oostende
Bouwheer Novus Construct
Ontwerp 2017
Uitvoering 2018

Het project omvat twee rijwoningen en één halfopen bebouwing gelegen aan een invalsweg richting Oostende. Elke woning bevat aan de straatkant een overdekte autostaanplaats en aan de inkom een fietsenstalling.
Voor een optimale ruimtelijkheid is de leefruimte volledig gericht naar de tuin met uitzicht op de open vlakte. Een vide ter hoogte van de zuid georiënteerde voorgevel zorgt voor maximale lichtinval. 

Gekoppeld aan de vide bevindt zich de eerste verdieping een inpandig terras die bereikbaar is vanuit de slaapkamer. Het hoogteverschil tussen het terras en de straat creëert de nodige privacy. Boven de fietsenstalling is een groen dak dat aansluit op het terras. De overige twee slaapkamers zijn gelegen aan de achtergevel.