checkclipboardfFill 1google-plusinstagramPage 1ShapeShapePage 1youtube

woning GM

nieuwe uitbreiding voor eengezinswoning

Een nieuwe uitbreiding als verbindende schakel tussen de bestaande leefruimte en de tuin.

Categorie wonen , interieur
Beschrijving renovatie en uitbreiding van een eengezinswoning
Locatie Assebroek - Brugge
Bouwheer particulier
Ontwerp 2016
Uitvoering 2018

De bestaande aanbouw met keuken, toilet, berging en inkom werd vervangen door een nieuwe hedendaagse uitbouw die zich uitstrekt over de volledig breedte van het perceel waardoor een nieuwe zichtbare toegang ontstaat.  

De ruimte is ingedeeld door middel van een centraal volume waarin alle functies zijn ondergebracht. In dit volume bevinden zich de keukenwand aan de ene zijde en het toilet en een ruime opbergkast aan de inkomzijde.

In het verlengde van de bestaande eetruimte werd de nieuwe leefkeuken de verbindende schakel tussen binnen en buiten. Dit kloppend hart van de woning kan genieten van een overvloed aan natuurlijk licht dankzij de daklichten die er tevens ook voor zorgen dat natuurlijk licht tot centraal in de woning kan binnen getrokken worden.  

Een doorgedreven aandacht voor detaillering werd ook in het ontwerp van het interieur doorgetrokken. De kasten sluiten dan ook naadloos aan op de raamopeningen en door het inbrengen van de houten nissen als etalage voor persoonlijk spullen en foto’s krijgt de strakke witte keuken een speels persoonlijk accent